Aromaterapie si Fitoterapie

Calea spre sănătate este să faci în fiecare zi o baie parfumată şi un masaj aromat „

                                                                                                              Hipocrate, părintele medicinei

Folosita din cele mai vechi timpuri de greci, egipteni, chinezi si indieni, aromaterapia si fitoterapia, reprezinta o latura principala a medicinii alternative. functioneaza prin faptul ca fiinta umana este foarte receptiva la arome si plante medicinale, reactionand pozitiv in contact cu acestea. In zilele noastre, utilizarea uleiurilor esentiale si a plantelor medicinale prinde din ce in ce mai mult teren, mai ales in materie de frumusete si ingrijire.

Aromaterapia este folosita mai ales in scop preventiv, ajutand la preintampinarea bolilor cu recidiva si pentru echilibrarea starilor organismului.

Terapia prin arome este o ramura a fitoterapiei si se bazeaza pe principiile active ale plantelor pe care le contin sute de molecule din uleiurile esentiale. Ea mentine si intretine starea de sananatate, energizeaza, stimuleaza si relaxeaza organismul, eliberandu-l de stress. Aromaterapia pentru eliminarea stresului este un tratament din ce in ce mai solicitat. Unele uleiuri esentiale au si efecte afrodisiace.

Spa-urile folosesc uleiurile esentiale la masaj, dar si in tratamentele faciale, tratamentele si mastile de par, precum si la ritualurile pentru relaxarea mainilor sau a picioarelor. Uleiuri esentiale, dar ele pot fi folosite si la baile hidroterapeute. In masajele aromaterapeutice, uleiurile esentiale sunt amestecate cu uleiuri din miez de caisa sau samanta de grapefruit. Inhalarea vaporilor de uleiuri esentiale au proprietatea de a elimina tensiunea nervoasa si a reduce stresul. Fiind foarte puternice, uleiurile esentiale nu sunt folosite singure, ci diluate in uleiuri vegetale.

Fitoterapia  – cea mai curată şi mai naturală ştiinţă aplicativă

Existenţa omului, încă din preistorie, a fost legată cel mai mult de lumea vegetală, care i-a furnizat acestuia hrană, combustibil şi medicamente. Astfel, nu este de mirare că omul, încă din perioada ancestrală a existenţei sale, a apelat prima dată la plante, în scopul alinării suferinţelor. Natura ca aliat al omului, i-a oferit din grădina sa, primele leacuri încă din zorii existenţei sale, născându-se astfel: fitoterapia.
Va asteptam  cu drag!

facebook

Comentariile sunt închise.