Curs Specialist in activitatea de coaching din 07.02 .2025

Cum ar fi sa investesti in tine si sa devii specialist in activitatea de coaching –  antrenor pentru viata?
Ce ar fi daca ai merge in directia buna si ai dori mai mult de la tine, sau daca simti ca lipseste ceva si ai nevoie de indrumare și concentrare, esti la locul potrivit.

Coaching-ul reprezinta procesul prin care esti ghidat de coach pentru a atinge fericirea sau performanta in viata ta, cu resursele pe care viata le pune la dispozitia ta, dobandind resurse noi si urmand un plan, in timp ce-ti pastrezi focusul pe indeplinirea obiectivelor stabilite.

Cursul Specialist in activitatea de coaching este o investitie in dezvoltarea ta personala si profesionala, care poate aduce beneficii semnificative pe termen lung.

Acest curs este pentru tine dacă:

  • ai o pasiune pentru a te dezvolta personal si profesional
  • dorești un salt benefic in propria constiinta
  • doresti o schimbare in propria viata
  • doresti sa ajuti oamenii să își atingă potențialul maxim
  • doresti să devii un coach profesionist, sa infiintezi propria afacere
  • doresti sa ai un impactul pozitiv asupra vieților oamenilor
  • doresti sa inveti tehnici de terapii holistice ca: Eliberare emotionala, Curatari si echilibrari energetice,  tehnica Theta Healig, tehnici de presopunctura, tehnici de sugestie si autosugestie, tehnica punctului de asamblare, tehnici de respiratie.

Daca doresti sa urmezi cursul Specialist in activitatea de coaching depinde de motivatiile tale, de obiectivele  personale si profesionale, cat si de valorile tale.

Iată câteva exemple de motivatii:

1. Dezvoltare personală

  • Autocunoaștere si creștere personala: Coachingul este un proces profund care te ajuta sa te cunosti mai bine, sa ințelegi ce iti dorești cu adevarat in viața si sa inveti cum sa-ti îmbunatatesti relatiile si comportamentele.
  • Creșterea increderii in sine: In cadrul unui curs de coaching, vei învăța tehnici de autocoaching, care te pot ajuta sa iti depasesti blocajele interne și sa iti atingi potențialul maxim.

2. Schimbarea carierei

  • Oportunitati profesionale noi: Coachingul este o cariera in expansiune, iar obtinerea unei certificari iti poate deschide noi oportunitati de munca sau iti poate permite sa colaborezi cu diverse organizatii pentru a le ajuta sa isi atingă obiectivele.
  • Flexibilitate in cariera: Un specialist in activitatea de coaching poate lucra independent sau in diverse domenii, iar acest lucru iti ofera flexibilitatea de a lucra în mod autonom sau de a înfiinta propriul business.

3. Îmbunatatirea relatiilor interpersonale

  • Intelegerea comportamentelor umane: Inveti cum sa identifici nevoile, dorintele si blocajele emotionale ale oamenilor, oferindu-le suport in procesul lor de schimbare.
  • Abilitati de comunicare si empatie: Coachingul te ajuta sa devii un ascultator activ, sa ințelegi mai bine perspectivele celorlalti si sa construiesti relații bazate pe incredere si respect.

4. Ajutor pentru alții

  • Dorinta de a sprijini dezvoltarea altora: Daca ai o pasiune pentru a ajuta oamenii sa isi atinga obiectivele, sa isi depaseasca obstacolele si sa isi imbunătatească viata, coachingul poate fi o modalitate excelenta de a face acest lucru intr-un mod structurat si eficient.
  • Impactul pozitiv asupra comunitatii: Coachingul poate fi folosit pentru a ajuta organizatii, echipe sau chiar indivizi care au nevoie de indrumare pentru a-si îmbunătati performantele si a atinge scopuri importante.

5. Dezvoltare profesionala

  • Imbunatatirea abilitatilor de leadership si management: Daca ocupi sau vizezi un rol de lider sau manager, invațarea coachingului iti poate oferi tehnici si instrumente pentru a sprijini dezvoltarea echipelor tale si pentru a face fata provocarilor organizationale.
  • Creșterea influentei in organizatie: Cunoasterea principiilor de coaching poate ajuta la crearea unui mediu de lucru mai colaborativ, in care angajatii sunt mai implicati si mai motivati.

6. Deschiderea catre noi perspective si abordari

  • Învatarea unor metode si tehnici noi: Un curs de coaching iti poate oferi o gama larga de instrumente și metode care te pot ajuta în activitatea profesionala, fie că ești antreprenor, manager, educator sau consilier.
  • Expansiunea viziunii asupra dezvoltarii umane: Coachingul te învața cum sa aplici principiile dezvoltarii personale in diverse contexte, ceea ce poate contribui la dezvoltarea unei viziuni mai largi și mai profunde asupra comportamentului uman si succesului.

7. Obtinerea unei certificari recunoscute

  • Credibilitate profesionala: Obtinerea unei certificari Specialist in activitatea de coaching poate adauga un nivel suplimentar de credibilitate la profilul tau profesional, demonstrând angajamentul fata de dezvoltarea ta si a celor cu care lucrezi.
  • Acces la retele si comunitati de profesionisti: Participand la un curs de coaching, vei avea ocazia sa interactionezi cu alti profesionisti din domeniu, sa inveti din experientele lor si sa construiesti o rețea de contacte valoroase.

8. Oportunitatea de a învata continuu

  • Invatare continua si actualizare profesionala: Coachingul este un domeniu dinamic, în care apar constant noi cercetări, noi tehnici și abordari. Participarea la cursuri de specializare iti ofera sansa sa ramai la curent cu cele mai noi tendinte din domeniu.

Scopul final este acela de deveni un bun profesionist si de a identifica blocaje si modele limitative, de a le depăsi, de a sustine cresterea personala si profesionala deoarece Coachingul inseamnă deblocarea potentialului maxim al unei persoane de a-si creste propriile performanțe.

Coaching-ul este o metodă prin care poti ajuta clientii să-și clarifice obiectivele, să își depășească blocajele și să ia decizii conștiente, ceea ce poate aduce un impact semnificativ în viața lor, să înțeleagă mai bine cine este, ce vrea și cum poate să obțină ceea ce își dorește

Coaching-ul nu este doar o metodă de a ajuta pe alții, ci și o oportunitate de dezvoltare personală constantă. Specialistul in activitatea de coaching trebuie să învățe să  șa-si îmbunătățeasca tehnicile de dezvoltare a potențialului uman, sa invete mai multe despre comportamentul si psihologia umana.

In activitatea de coaching fiecare client aduce cu sine o poveste unică, provocări și obiective diferite, iar acest lucru face ca sa nu existe două sesiuni de coaching la fel.

Activitatea de coaching este dinamica, variată, interesantă si cu satisfacție continuă de a ajuta clientul sa isi depaseasca limitele autoimpuse, să aibă încredere în propriile lor abilități. Motivează clientul sa înțelega că are puterea de a face schimbări semnificative în viața lui.

Coaching-ul ofera posibilitatea de a contribui la o lume mai echilibrată, poate influența nu doar viața unui individ, ci și mediul său social și profesional. Un lider mai încrezător sau un angajat mai motivat poate aduce schimbări pozitive în propria organizație, sa contribuie la construirea unui mediu armonios și performant.

Activitatea de coaching oferă multă autonomie si flexibilitate în ceea ce privește programul și locul de muncă, ceea ce poate aduce un echilibru bun între viața profesională și cea personală. Specialistul in activitatea de coaching poatea lucra atât individual, cât și cu echipe, iar flexibilitatea poate aduce un plus de satisfacție în cariera.

Pe langă specializarea în coaching, acest curs îți oferă posibilitatea de a experimenta propria conștientizare și un nou mod de a privi viata si incercarile ei.

Dacă esti terapeut si îti doresti un curs care să te poarte în cele mai profunde straturi ale conștiinței tale si prin alte tehnici terapeutice holistice și nu numai pentru certificare specializata, atunci locul tau este aici alaturi de noi!

În acest context, activitatea de coaching, apare ca o necesitate firească pentru a maximiza procesul de coaching si a răspunde nevoii de specializare, pe domeniul terapiilor holistice. Această abordare aduce beneficii valoroase specialistului in activitatea de coaching cât și persoanelor care apelează la serviciile de coaching.

Cursul de specializare cuprinde urmatoarele competente profesionale:

1. Utilizează dispozitive și aplicații digitale pentru organizarea timpului și productivitate.
2. Responsabilitate socială
3. Aplică măsuri privind respectarea mediului in activitatea profesională de coaching
4. Gândirea critică și rezolvarea problemelor.
5. Autodisciplina și autoreflecția
6. Comunicarea asertivă
7. Flexibilitatea, adaptabilitatea și reziliența în mediul profesional
8. Gestionarea afacerilor
9. Aplică metode și strategii de învățare
10. Practică tehnici de ascultare activă și prezentare
11. Capacitatea de analiză și evaluare
12. Oferă feedback constructiv pentru îmbunătățirea performanței
13. Utilizează și aplică conceptele fundamentale specifice coaching-ului: definiție, principii directoare, noțiuni de bază
14. Demonstrează mentalitate de coaching
15. Respectă etica și standardele profesionale în coaching
16. Managementul contractului de coaching
17. Co-creează relația de coaching
18. Comunicarea în coaching
19. Acompanierea schimbării percepției clientului
20. Facilitarea implementării schimbărilor
21. Proiectează și implementează proiecte de dezvoltare individuală și organizațională prin coaching

Specialistul in activitatea de coaching este prietenul de nădejde este antrenorul si terapeutul care poate scoate tot ce-i mai bun din tine. Dacă ești interesat de lucrurile de mai jos, coachingul poate fi răspunsul pentru tine si ajuta in:

  • dezvoltare personală
  • dezvoltare profesionala
  • dezvoltare spirituaala
  • autoîmplinire
  • eliminarea blocajelor
  • înbunătățirea abilitatilor de comunicare
  • redarea starii de bine
  • eliberare emotionala
  • creșterea încrederii de sine
  • redobândirea echilibrului
  • reducerea stresului
  • creșterea motivației
  • armonizarea relației de cuplu
  • optimizare parenting
  • stil de viață sănătos
  • cresterea starii de bine si de bucurie
  • creșterea performanței
  • tehnici de creștere si optimizare a activităților
  • depășirea obstacolelor
  • prevenție .

STRUCTURA CURSULUI:

MODUL 1 – ONLINE

07 -09 Februarie 2025 Specialist Coaching, formator Maria Bican si Ana Calin

Ce se invata:

  • Coaching: definiţie, istoric, principii.
  • Etică și standarde profesionale în coaching.
  • Domeniile principale de aplicare ale coaching-ului.
  • Rolul coach-ului în relația cu beneficiarul și limitele rolului său.
  • Crearea și consolidarea relației coach-coachee.
  • Tipuri de clienți și strategii de abordare a fiecărui tip, din perspectiva beneficiilor pentru client.
  •  Responsabilitate socială
  • Aplică măsuri privind respectarea mediului in activitatea profesională de coaching
  •  Gândirea critică și rezolvarea problemelor.
  • Autodisciplina și autoreflecția
  • Comunicarea asertivă
  • Flexibilitatea, adaptabilitatea și reziliența în mediul profesional
  • Gestionarea afacerilor
  • Interviul inițial (tipuri de întrebări utilizate).
  • Stabilirea obiectivelor în coaching  – ”Un obiectiv bine formulat este pe jumătate atins.
  • ”Etapele procesului de coaching – de la prima interacțiune și pâna la ultima ședință.
  • Tehnici utilizate în coaching
  • Structura fiecărei sesiuni de coaching.
  • Sesiune practică de antrenare a ascultării active și de utilizare a instrumentelor specifice
  • Exemplificare sesiune de coaching, cu trainerul  în rolul de coach și un cursant voluntar, în rol de coachee.
  • Sesiune practică cu feedback pentru fiecare cursant
  • Co-creează relația de coaching
  • Comunicarea în coaching
  • Acompanierea schimbării percepției clientului
  • Facilitarea implementării schimbărilor
  • Proiectează și implementează proiecte de dezvoltare individuală și organizațională prin coaching

Pregatire examen  Martie 2025  (Zoom)

 

MODUL 2 – ONLINE

28 Februarie – 1 Martie 2025

Specialist Coaching, formator Maria Bican

  • Tehnici utilizate în coaching
  • Tehnici terapii holistice: Tehnici de eliberare emotionala; Theta healing, Tehnica „punctul  de asamblare”, tehnici de presoterapie, tehnici de curatare energetica, tehnici de incarcare energetica, tehnici de gandire pozitiva, tehnici de presoterapie.
  • Recapitulare, pregatire pentru examen.

PROMOTIE!

Pret promotional pentru inscriere la curs pana in data de 25 Ianuarie 2025.

  • Taxa curs 3300 in loc de 6000 lei
  • Taxa inscriere  1000 lei din pretul cursului
  • dupa absolvirea cursului si promovarea examenului se elibereaza CERTIFICAT DE ABSOLVIRE program specializare acreditat de Ministerul Muncii .
  • Pentru fiecare persoana recomandata la curs aveti 10% reducere din pret.
  • Programari cursuri online din data:
    • 30 ianuarie 2025
    • 25- Martie 2025

Pentru fiecare persoana recomandata aveti reducere 5% din pretul cursului.

Plata integrala a cursului se face la inceputul cursului.

Documente necesare pentru inscriere:

  • Copie CI/buletin
  • Certificat nastere/casatorie
  • Diploma de LICENTA

Informatii si inscrieri:
 0728 059 777 / 0724 395 645
vindecativiata@gmail.com

Model Certificat de specializare:

facebook

Comentariile sunt închise.